Een slotje naast de URL van een website, dat staat natuurlijk mooi. Het geeft de bezoeker een gevoel van veiligheid en zekerheid. Echter zijn die gevoelens niet de enige voordelen van een SSL-certificaat voor uw website. Hieronder zetten wij een aantal van die voordelen voor u op een rijtje:

 

1. De meldingen van Google

Vanaf Juli 2018 is Google actief bezig met het waarschuwen van internetgebruikers die op een pagina zonder SSL-certificaat komen. Hierdoor krijgen bezoekers van een pagina zonder SSL-certificaat het gevoel dat zij zich op een onveilige website bevinden en zullen er voor kiezen de desbetreffende pagina te verlaten. Dit is natuurlijk niet wenselijk als u als ondernemer juist wil dat potentiƫle klanten uw website bezoeken.

 

2. De wettelijke verplichtingen.

Als uw onderneming persoonsgegevens verwerkt dan bent u volgens de AVG verplicht om een SSL-certificaat voor uw website te hebben.

 

3. Uw vindbaarheid online.

Google beloond websites met een SSL-certificaat met een hogere waardering in google. Door een SSL-certificaat vergroot u dus niet alleen het vertrouwen in uw website door bezoekers, maar vergroot u ook uw vindbaarheid op google.

 

4. Het beschermd tegen phishing.

Door een SSL-certificaat valideert de browser van uw bezoeker dat uw website echt is. Zo weet de bezoeker dat hij zich op uw pagina bevindt en niet op een pagina die is nagemaakt.

 

Mocht u nog vragen (over SSL) hebben of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van SSL, neem dan contact met ons op!